donderdag, 6. september 2007 - 9:25

Tiemstra voorgedragen als nieuwe burgemeester

Bellingwedde

In de gemeenteraadsvergadering van 5 september jl. heeft de raad van Bellingwedde de nummer één van de kandidaten voor het burgemeestersambt bekend gemaakt om te worden voorgedragen bij de Minister van Binnenlandse Zaken. Voorgedragen zal worden de heer E. Triemstra, van 2002-2006 wethouder en loco-burgemeester in de gemeente Rijswijk en momenteel fractievoorzitter van het CDA in de Rijswijkse gemeenteraad.

De heer Triemstra werd 50 jaar geleden geboren in Groningen en heeft zijn (politieke) werkzaamheden grotendeels in het westen van het land uitgeoefend. De heer Triemstra is gehuwd en heeft drie volwassen kinderen.

De heer Triemstra staat bekend om zijn maatschappelijke betrokkenheid, zijn doortastendheid en enthousiasme. In zijn tijd als wethouder, en als manager in het bedrijfsleven, heeft hij zich als een daadkrachtige bestuurder getoond en bleek zijn open en eerlijke houding, waardoor mensen weten wat zij aan hem hebben. In de privésfeer is hij voorzitter van een voetbalvereniging.

Op dit moment is de heer C. Arlman nog waarnemend burgemeester. Het is nog niet bekend wanneer hij het stokje zal overgeven aan de nieuw kandidaat. De heer Arlman is sinds 1 maart jl. waarnemer in Bellingwedde. Maar liefst 21 kandidaten hadden zich beschikbaar verklaard voor het ambt van eerste burger.
Provincie:
Tag(s):