woensdag, 26. september 2007 - 17:02

Tien jaar cel en tbs voor ontucht bij pleegkinderen

’s-Hertogenbosch

De rechtbank ’s-Hertogenbosch heeft vanochtend een 42-jarige man uit Breda veroordeeld tot tien jaar cel en tbs. De man is veroordeeld voor het verkrachten van een aantal kinderen, het plegen van ontucht met kinderen, het mishandelen van kinderen en het in het bezit hebben van kinderporno.

De rechtbank acht het uitermate schokkend dat hij stelselmatig misbruik heeft gemaakt van de weerloosheid van de kinderen. De man heeft gedurende een groot aantal jaren jonge jongens met verschillende beperkingen die aan zijn zorg waren toevertrouwd misbruikt. Hij heeft de kinderen opgesloten, vastgebonden, geïntimideerd en misbruik gemaakt van het feitelijke overwicht dat hij had als pleegvader en volwassene. Hij liet een van de kinderen in een zeer vernederende seksuele pose, vastgebonden in de lucht, hangen. Ook liet hij de kinderen ontuchtige handelingen met elkaar plegen.

De uitzonderlijke ernst van het bewezenverklaarde noopt tot het opleggen en ook het uitzitten van een langdurige gevangenisstraf. De rechtbank adviseert daarom de tbs-behandeling pas te starten als de man tweederde van zijn gevangenisstraf heeft ondergaan.
Provincie:
Tag(s):