dinsdag, 2. oktober 2007 - 15:19

Tien jaar Wolvecampprijs

Hengelo

Van donderdag 4 tot en met zondag 14 oktober vindt in de evenementenhal op het Hazemeyerterrein in Hengelo een Heartpool jubileumtentoonstelling plaats. De vijf winnaars die de Wolvecampprijs voor de schilderkunst in ontvangst mochten nemen, exposeren daar.

Belangrijke prijs
De Wolvecampprijs, een oeuvre- en stimuleringsprijs, wordt één keer in de twee jaar uitgereikt door de stichting Heartpool. Dit jaar wordt de prijs op 4 oktober om 19.30 uur uitgereikt in het Hazemeijercomplex.

De prijs wordt iedere keer toegekend door een deskundige jury die steeds onder voorzitterschap staat van een directeur van een van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst uit Nederland of België.

Voor de tentoonstelling stellen de winnaars, nationaal en internationaal inmiddels bekende schilders, werk beschikbaar. Het gaat om recent werk en in een tweetal gevallen ook speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt en dus nooit eerder tentoongesteld.

Bijeen onder één dak
Door de Wolvecampprijs zijn de winnaars in staat gesteld om nationaal en internationaal hun werk onder de aandacht te brengen van een groot publiek. In Hengelo worden deze topschilders nu bijeengebracht onder één dak, het dak van de evenementenhal op het Hazemeyerterrein.

Naast de tentoonstelling zal tijdens de expositieperiode de schilderkunst in brede zin onder de aandacht worden gebracht. Lezingen, educatieve projecten, workshops, een kunstdebat en nog veel meer maken onderdeel uit van deze jubileum tiendaagse. Voor de liefhebber is er tevens een bij de tentoonstelling horende publicatie te koop.
Provincie:
Tag(s):