maandag, 24. september 2007 - 10:41

Tien procent van de Nederlanders doucht voor en na de sex

Amsterdam

Ruim 40% van de Nederlanders doucht wel eens met z’n partner samen onder één douche. In het weekend vóór het slapen gaan, is het meest geliefde moment om samen te douchen. Daarna volgen bij het opstaan (één op de vijf), én voor en na het hebben van sex (beiden 10%).

Negen van de tien gezamenlijke douchebeurten vindt gewoon thuis plaats. Dit blijkt uit het tweede grote landelijke douche-onderzoek van Grohe. Verder valt op dat vooral mannen ook wel graag met iemand anders dan de eigen partner zouden willen douchen, terwijl voor vrouwen geldt: met eigen partner of anders alleen.

Eén op de drie mensen die wel eens samen doucht, geeft aan dit elke week wel een keer te doen. Opvallend is verder dat 8% van de mannen aangeeft dagelijks samen te douchen, terwijl dit bij vrouwen nog geen 2% is.

Mannen hebben een rijkere fantasie dan vrouwen wanneer je ze vraagt met wíe ze wel eens zouden willen douchen: het merendeel van de vrouwen wil alleen met de eigen partner en met niemand anders onder de douche. Als ze dan toch iemand moeten noemen, is Chris Zegers favoriet. Bij de Nederlandse mannen staat Katja Schuurman onbetwist op nummer één, gevolgd door Linda de Mol en Chantal Janzen op een gedeelde 2e plaats.
Categorie:
Tag(s):