dinsdag, 24. juli 2007 - 13:14

Tiendaagse ontdekkingsreis van de podiumkunsten

‘s-Hertogenbosch

Een tiendaagse ontdekkingsreis door de wereld van de podiumkunsten en de stad ‘s-Hertogenbosch. Iedere zomer trakteert Theaterfestival Boulevard de liefhebber van theater, muziek, dans, film en beeldende kunst op een 10-daagse ontdekkingsreis door de wereld van de kunsten en de stad ’s-Hertogenbosch.

Het festival is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste producerende festivals van Nederland. Jaarlijks weten zo’n 100.000 bezoekers hun weg naar het festival te vinden. Het sfeervolle festivalhart ligt aan de voet van de St. Jan, maar de voorstellingen, concerten en projecten vinden verspreid over de hele stad plaats.

Theaterfestival Boulevard presenteert dit jaar 27 premières. Van een aantal premières is het festival coproducent. Het programma van 2007 bestaat vooral uit werk van talentvolle nieuwe makers en van makers die hun sporen al hebben verdiend en nieuwe wegen inslaan.

Kleinkunst, muziek, dansdates en de Kinderboulevard. Het bruist van 3 tot en met 12 augustus op het festivalplein (De Parade). In het Essent Theater presenteren studenten van de Koningstheaterakademie een verrassend programma, overdag voor kinderen en s’avonds voor volwassenen. Ook de tent van Yora Rienstra, Willemijn Smeets en Marlijn Weerdenburg staat garant voor jonge Brabants kleinkunst. Brabant barst van het filmtalent. Boulevard Cinema toont de Brabantse kortfilm in al zijn vormen op het witte doek. Daarnaast spelen de volgende gezelschappen korte voorstellingen op het festivalplein: Hitches, TAMTAM objektentheater, Katwoman, View-o-rama, Titi Zaadnoordijk, Rachel’s Tostiehuis, Circuswonder, Michel Verdaasdonk en Brigitte Ubachs en Luuk’s Poppentheater.
Provincie:
Tag(s):