vrijdag, 16. november 2007 - 10:19

Tienduizenden euro's schade door graffitispuiters

Borger

De politie heeft met succes een onderzoek ingesteld naar jongeren die verantwoordelijk zijn voor het spuiten van graffiti en diverse vernielingen in Borger. Bij twee scholen in het dorp is voor tienduizenden euro’s schade aangericht. Acht jongeren, tussen de 15 en 21 jaar oud en afkomstig uit Borger en Buinen zijn inmiddels als verdachte gehoord. Een aantal andere verdachten volgt binnenkort.

Tussen begin januari en half oktober zijn bij de Christelijke basisschool aan de Schultestraat en het Esdalcollege aan de Hoofdstraat in Borger vernielingen gepleegd. Meerdere keren is graffiti op muren, speeltoestellen, e.d. gespoten. Verder zijn ruiten, fietsen en regenpijpen vernield. Ook op het oude gemeentehuis en de Nederlands Hervormde kerk werd graffiti aangebracht. De totale schade wordt geschat op zeker € 20.000,-.

Ondanks het plaatsen van bordjes ‘Verboden toegang’ bij de scholen, controles door de politie en het bekeuren van jeugd op de schoolpleinen, bleven de vernielingen doorgaan. Hoewel via de wijkagent wel duidelijk werd welke jongeren vaak rondhingen op de schoolpleinen, lukte het in eerste instantie niet om voldoende bewijs tegen daders te krijgen. Daarom werden in september observatiecamera’s geplaatst bij de basisschool.

Met deze camera’s zijn in oktober een aantal jongeren gefilmd die bij de school graffiti spoten, met als resultaat dat de wijkagent een vervolgonderzoek kon instellen. Met hulp van de scholen en veel inwoners uit Borger lukt het uiteindelijk de identiteit van verdachten te achterhalen.
Provincie:
Tag(s):