woensdag, 27. juni 2007 - 12:12

Tieners terroriseren kinderen

Utrecht

Tieners terroriseren al bijna een jaar lang tientallen jongens en meisjes in de probleemwijk Overvecht in Utrecht. Het gaat om jongeren van gemiddeld 12 jaar oud. De jongeren maken zich schuldig aan mishandeling, intimidatie en aanranding. De slachtoffers zijn in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Dit blijkt uit een onderzoek dat PvdA gemeenteraadslid Dibi heeft gehouden in de wijk.

De kinderen worden de bosjes ingetrokken en geslagen, ook moeten zij seksuele handelingen verrichten. De ouders van Marokkaanse afkomst durven geen aangifte te doen. Binnen de Marokkaanse gemeenschap is dit onderwerp taboe. Hierdoor kan de gemeente en de politie moeilijk optreden tegen de jongens.

Volgens burgemeester Brouwer is het probleem bekend maar lastig om het in kaart te brengen. De gemeente probeert samen met hulpverleningsinstanties het vertrouwen van de ouders te winnen, zodat ze aangifte doen. De politie kan in geval van seksueel misbruik ook actie ondernemen. Dibi wil donderdag een spoeddebat over de kwestie in de
gemeenteraadsvergadering.
Provincie:
Tag(s):