donderdag, 25. oktober 2007 - 20:21

Tiental AZ sleept puntje in de wacht

Het zag er met de rust niet goed uit voor AZ. De ploeg van Louis van Gaal moest verder met tien man en zag Zenit Sint-Petersburg een aantal goede kansen krijgen. De Alkmaarders hielden na rust echter knap stand en sleepten zo een puntje in de wacht 1-1.

Ari was voor rust de opvallendste speler. Na twintig minuten schoot hij op schitterende wijze de 0-1 binnen. De Braziliaan kreeg de bal vanaf de rechterkant van Simon Cziommer en met een knappe voetbeweging liet hij doelman Kamil Contofalsý kansloos. Niet veel later kreeg hij weer een goede kans, maar deze keer redde de doelman wel.

Vijf minuten voor rust liet Ari zich van zijn negatieve kant zien. Na een duel zou de Braziliaan in de ogen van scheidsrechter Kostas Kapitanis een knietje aan een tegenstander hebben gegeven en hij moest met rood van het veld. Tot overmaat van ramp kreeg de ploeg van trainer Dick Advocaat vlak voor rust ook nog (terecht) een penalty. De ooit zo door Feyenoord begeerde Anatoli Timosjtsjoek wist wel raad met dit buitenkansje en schoot snoeihard raak. AZ mocht van geluk spreken dat er met rust 1-1 op de borden stond, want de thuisploeg kreeg de beste kansen.

Na rust kon Zenit Sint-Petersburg minder overtuigen. Ondanks de numerieke meerderheid bleef AZ knap op de been. Beide ploegen kregen wel een aantal goede mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.