woensdag, 18. juli 2007 - 11:21

Tientallen bootdiefstallen en -inbraken opgelost

Leeuwarden

De politie heeft met de aanhouding van twee Leeuwarders een aantal diefstallen en inbraken in boten in Noordoost Fryslân kunnen oplossen. In de periode van mei tot en met juli werden er in Kollum, Zwaagwesteinde, Sumar, Grou, Akkrum, Lauwersoog en Westergeest een tiental boten gestolen. Daarnaast werd er in een aantal boten ingebroken, waarbij diverse goederen werden ontvreemd en vernielingen werden aangericht.

Op 26 juni werd een 34-jarige inwoner van Leeuwarden op heterdaad aangehouden toen hij een gestolen boot bestuurde. De politie kwam de verdachte op het spoor toen de rechtmatige eigenaar, een 42-jarige inwoner van Triemen, zijn gestolen boot in de jachthaven aan de Lekkumerweg zag liggen.

Na onderzoek kon de politie op 27 juni een tweede verdachte, een 26-jarige inwoner van Leeuwarden, aanhouden. Na verhoor bekenden de twee verdachten dat ze afgelopen maanden in Noordoost Fryslân een groot aantal boten hadden gestolen en in bedrijven, auto’s en boten hadden ingebroken. Daarbij hadden ze diverse goederen weggnomen.

Een deel van de buit, waaronder buitenboordmotoren, geld, dure landmeetapparatuur, brandstoftanks en luxe artikelen zoals televisietoestellen en navigatiesystemen, is teruggevonden en gaat retour naar de rechtmatige eigenaren. Met het onderzoek zijn zes rechercheurs belast. Zij denken nog enige tijd nodig te hebben om het onderzoek af te ronden. De verdachten zitten op vordering van de officier van justitie in voorarrest.
Provincie:
Tag(s):