woensdag, 24. oktober 2007 - 16:23

Tientallen verkeersovertreders bekeurd

De politie heeft dinsdag en woensdag in Meppel, Zuidlaren en Emmen gecontroleerd op de naleving van de verkeersregels. Op de Annerweg in Zuidlaren werden dinsdagochtend twee automobilisten bekeurd voor het niet ijsvrij hebben van de voorruit en vier voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Twaalf fietsers werden dinsdagavond in Meppel bekeurd voor het fietsen zonder fietsverlichting,één persoon kreeg een boete voor het aan de verkeerde kant inrijden van een eenrichtingsweg en één persoon voor het nuttigen van alcohol op de openbare weg.

In Emmen heeft de politie woensdagochtend een bromfietscontrole gehouden aan de Noordbargerstraat en op de Statenweg. Hierbij werden de volgende overtredingen geconstateerd, elf snelheidsovertredingen, één voor een niet goed leesbaar kenteken, één voor onvoldoende profiel op de banden, twee keer voor onjuiste verlichting, twee keer voor technische gebreken, twee keer voor het rijden op de verkeerde plaats op de weg en één keer voor het negeren van het rode verkeerslicht, alle bestuurders kregen een bekeuring.

Ook werden er nog negen personen bekeurd omdat ze niet op het eerste verzoek hun papieren wilden tonen.
Provincie:
Tag(s):