dinsdag, 15. mei 2007 - 11:12

Tijdelijk geen controle op snelheid Woldweg

Kropswolde

De politie gaat na een gerechtelijke uitspraak tijdelijk niet controleren op de Woldweg in Kropswolde. Er werd daar ter bevordering van de veiligheid binnen de bebouwde kom gecontroleerd. Binnen de bebouwde kom geldt een maximum snelheid van 50 km/uur.

De Officier van Justitie in Utrecht, landelijk belast met het toezicht op de verkeersvoorschriften, heeft onlangs een bezwaar tegen enkele bekeuringen voor snelheidsovertredingen op de Woldweg in Kropswolde toegewezen. Dit omdat de inrichting van de weg de suggestie zou wekken dat je daar 60 km/uur mag rijden.

Regiopolitie Groningen gaat samen met het Openbaar Ministerie in Groningen het oordeel van de Officier van Justitie in Utrecht nader bestuderen. De politie gaat in ieder geval in overleg met de wegbeheerder om na te gaan hoe aan de kennelijk verwarrende situatie een eind kan worden gemaakt. De bekeuringen die de laatste tijd op het bewuste wegdeel zijn uitgedeeld, worden voorlopig niet verder behandeld. Ook zal er de komende tijd niet worden gecontroleerd.
Provincie:
Tag(s):