dinsdag, 21. augustus 2007 - 18:19

Tijdelijk nieuwe directeur voor de Beyerd

Breda

Museum De Beyerd heeft een nieuwe, tijdelijk directeur. De heer Peter Rijntjes (43) begint per direct aan zijn opdracht van verantwoordelijk wethouder Willems om de opbouw van het museum voor grafische vormgeving verder vorm te geven richting opening. Dinsdag zijn burgemeester en wethouders en de medewerkers hierover geïnformeerd.

Als algemeen directeur van diverse culturele instellingen heeft Rijntjes ervaring met pioniersituaties. Hiervoor was hij van 2004 - 2007 verantwoordelijk voor de herstructurering van Den Haag Marketing & Events (DHME), de organisatie die de stad promoot op cultureel, toeristisch en zakelijk gebied en de evenementen coördineert.

Ook maakte hij naam als de man die het in Amsterdam gevestigde science center NEMO weer op koers kreeg nadat het in 1999 in surséance van betaling was beland. Sindsdien stegen de bezoekersaantallen gestaag tot ruim 300.000 bezoekers per jaar en kregen NEMO’s educatieve attracties op het gebied van wetenschap en technologie steeds meer waardering.

Peter Rijntjes is aangesteld voor één jaar. Opdracht is de realisatie van een tijdige opening binnen budget, conform het vastgestelde ambitieniveau.

In juni 2008 opent De Beyerd de deuren officieel voor het publiek. Vanaf dat moment krijgt grafische vormgeving, in navolging van onder meer fotografie, beeldende kunst en architectuur, eindelijk het platform dat het verdient. De missie van De Beyerd is om een zo groot mogelijk publiek bewust te maken van de impact van grafische vormgeving.

Behalve een museum wordt De Beyerd een kenniscentrum én een ontmoetingsplaats. De Beyerd zal zich intensief bezighouden met kennisontwikkeling en kennisoverdracht op gebied van grafische vormgeving Publieksruimten als een winkel, café en een auditorium maken onderdeel uit van het concept. Hiervoor wordt het pand van de voormalige kunsthal aan de Boschstraat in Breda momenteel ingrijpend verbouwd en uitgebreid.
Provincie:
Tag(s):