donderdag, 18. oktober 2007 - 19:45

Tijdelijke huisvesting van werknemers haven

Eemshaven

De gemeente Eemsmond wil de tijdelijke huisvesting van werknemers in de Eemshaven goed voorbereiden, samen met bevolking, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties in de regio. Daarom heeft de gemeente haar inwoners uitgenodigd voor een informatieavond op 22 oktober in de raadzaal van het gemeentehuis in Uithuizen of op 23 oktober in dorpshuis De Schuur in Roodeschool. Beide bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur. Voor ondernemers wordt een aparte informatieavond georganiseerd op 31 oktober.

De Eemshaven is volop in ontwikkeling en ontpopt zich steeds meer als vestigingplaats voor bedrijven op het gebied van energie. Zo willen de energiebedrijven NUON en het Duitse RWE de komende jaren in de Eemshaven elk een energiecentrale bouwen. De werkzaamheden hiervoor gaan in 2008 van start. Tijdens de bouw, die ongeveer vijf jaar duurt, komen enkele duizenden werknemers (grotendeels uit andere landen) naar de Eemshaven.

Onze regio heeft allerlei mogelijkheden voor tijdelijke huisvesting van deze werknemers, zoals pensions, hotels en campings, maar niet genoeg. Er is dus extra huisvesting nodig. Daarom heeft de gemeente gezocht naar geschikte locaties voor tijdelijke huisvesting. Dat zijn: Uithuizen-Zuid, tussen Uithuizen en Uithuizermeeden, ten noorden van Roodeschool en ten noordoosten van Roodeschool langs de N46. Hoeveel en wat voor soort woonruimte op de vier locaties komt, is nog niet bekend. De gemeente kiest wat betreft de huisvesting voor een gefaseerde aanpak. Dat houdt in dat de plannen tussentijds kunnen worden aangepast aan nieuwe ontwikkelingen. De tijdelijke woningen blijven hoe dan ook niet langer dan vijf jaar staan.

Om de huisvesting voor zowel inwoners als tijdelijke werknemers soepel te laten verlopen, heeft de gemeente een projectbureau in het leven geroepen. Dit bureau coördineert de tijdelijke huisvesting en draagt er verder zorg voor dat het welzijn en de veiligheid van de eigen inwoners en de mensen die tijdelijk in de gemeente verblijven, niet in het gedrang komen.
Provincie:
Tag(s):