zondag, 9. december 2007 - 15:12

Timmer pakt punt voor Feyenoord

(Elfvoetbal) Feyenoord heeft zondagmiddag in Venlo een van zijn slechste wedstrijden van het seizoen gespeeld. Promovendus VVV-Venlo was een groot deel van de wedstrijd de betere ploeg. Henk Timmer wist met uitstekende reddingen zijn ploeg te behoeden voor een nederlaag, waardoor de einduitslag op 0-0 bleef steken.

Feyenoord speelde zondagmiddag in Venlo zijn slechtste helft van het seizoen. De Rotterdammers wisten zich van meet af aan geen raad met het brutale spel van de thuisploeg. De promovendus liet er geen gras over groeien en wist Feyenoord achterin zwaar onder druk te zetten. De opbouw van de bezoekers kwam steeds niet verder dan het middenveld.

Ondanks het sterke tactische optreden van de Limburgers, was het Feyenoord dat de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Andwele Slory snelde langs zijn directe tegenstander, Fleuren, en schoot onverwachts in de korte hoek. Doelman Danny Wintjens hield zijn ploeg met een prima redding op de been. Nordin Amrabat liet weer eens zien waarom hij de revelatie van het seizoen bij de thuisploeg is. De pijlsnelle buitenspeler heeft weinig oog voor zijn medespelers, maar is altijd gevaarlijk. De aanvaller was met twee schoten dicht bij een doelpunt voor de thuisploeg.

Na een periode waar Feyenoord de bal in een te laag baltempo bleef rondspelen, werd Slory andermaal gevaarlijk. De rechtsbuiten gaf na een goede actie de bal strak voor het doel. Doelman Wintjens kon de voorzet niet controleren, waarna Roy Makaay de rebound voor open doel hoog overschoot. Tot de pauze bleef VVV de gevaarlijkste ploeg. Met goede voorzetten en combinatievoetbal kwam Feyenoord er niet meer uit. Grote kansen leverden dit echter niet op. In de laatste minuut van het eerste bedrijf was het Amrabat die na een indrukwekkende solo vlak voor het strafschopgebied werd neergehaald. Van Bronckhorst ontving voor zijn overtreding een gele kaart. Een vrije trap van Linssen werd knap gered door Henk Timmer.

In het tweede bedrijf leken de Rotterdammers zich te herstellen. Vanaf de aftrap vlogen de bezoekers er agressief in. Na tien minuten werd echter al duidelijk dat ook de pauze weinig hulp had geboden. Amrabat en Oost waren beide dicht bij de openingstreffer. Henk Timmer wist met twee knappe reflexen zijn ploeg te behoeden voor een achterstand.

Het veldspel bleef tot vlak voor het eindsignaal in evenwicht. Slory schoot vanaf dichtbij nog snoeihard op de lat. Ook VVV kreeg kansen, El Gaaouiri schoot na een aanval direct op doel. Uitblinker Timmer hield zijn ploeg andermaal op de been. Pas in de laatste minuten begon Feyenoord aan een slotoffensief. Bahia raakte met een kopbal de lat, terwijl invaller Fer voor open doel hoog over schoot.

Door het gelijke spel klimt Feyenoord niet over PSV heen. VVV worstelt zich langzaam omhoog, de Limburgers staan nu steviger op de 14e plaats met elf punten.