donderdag, 6. december 2007 - 17:02

TNT beveiligt brievenbussen in aanloop naar nieuwjaar

Den Haag

TNT gaat in aanloop naar Oud en nieuw preventieve maatregelen nemen om beschadiging van brievenbussen en poststukken te voorkomen. De maatregelen bestaan onder meer uit het plaatsen van inwerpversmallers, zo laat TNT weten.

De inwerpversmallers worden momenteel al geplaatst op brievenbussen op locaties waar in het verleden brievenbussen vernield zijn. De versmallers zorgen ervoor dat er geen vuurwerk meer in de brievenbussen gegooid kan worden. Het nadeel is dat dikke poststukken ook niet meer in de brievenbus gepost kunnen worden. Deze poststukken kunnen gedeponeerd worden in de binnenbrievenbus in het Postkantoor of bij servicepunten bij TNT Post in winkels. Vanaf 15 december worden zoveel mogelijk brievenbussen versmald met uitzondering van zakenwijken en brievenbussen die om 19.00 uur gelicht worden.

Tussen 28 december en 7 januari 2008 wordt een aantal brievenbussen preventief verwijderd. Het gaat hier om brievenbussen waaraan de laatste jaren meerdere malen schade is ontstaan. Alle preventief verwijderde brievenbussen worden vóór 8 januari 2008 weer terug geplaatst.

Vanaf zondagavond 30 december worden alle brievenbussen, die niet zijn verwijderd, volledig afgesloten. De brievenbussen worden 1 januari weer geopend. Vanaf 2 januari worden de brievenbussen weer op de normale tijdstippen gelicht.
Provincie:
Tag(s):