maandag, 5. november 2007 - 15:59

Toename inbraken in horeca Zuid-Limburg

Regio

De afgelopen weken blijkt het aantal inbraken in horecazaken in Limburg-Zuid fors te zijn toegenomen. Met name cafés zijn het doelwit, waarbij de inbrekers het gemunt hebben op het geld in spaarkassen, speelautomaten en kassa’s. In de basiseenheid Mergelland (gemeente Gulpen-Wittem, Simpelveld, Vaals) hebben de dieven het naast de horecazaken, vooral gemunt op de woningen boven deze zaken. Opmerkelijk hierbij is dat de inbraken (meestal) tijdens de openingstijden (dus vóór 02.00 uur ’s nachts) plaatsvinden, meldt de politie Limburg-Zuid.

Vanaf half oktober zijn er in Maastricht en omgeving (Meerssen, Cadier en Keer, Banholt, Berg en Terblijt en Valkenburg) tien inbraken in cafés gepleegd, waarbij in een aantal gevallen gesproken kan worden van een zelfde werkwijze van de daders. Zo werden in enkele gevallen cafés vooraf bezocht door enkele personen, die met name opvielen door hun taalgebruik. Zij spraken dan vermoedelijk een Oost-Europese taal gemengd met zeer gebrekkig Duits. Zo’n ‘cafébezoek’ werd meestal gevolgd door een inbraak in de daaropvolgende nacht.

Ook in de basiseenheid Mergelland is er een tiental keer ingebroken. Hierbij is het opmerkelijk dat de meeste inbraken plaatsvinden in de bovenwoningen van de horecagelegenheid en dat de dieven dit doen tijdens de openingstijden van de zaak. Een drietal inbraken in de basiseenheid Mergelland vertonen overeenkomsten met de inbraken in Maastricht en omgeving. Het is niet duidelijk of alle inbraken aan deze vermoedelijke daders kunnen worden toegeschreven. De politie waarschuwt om alert te zijn.
Provincie:
Tag(s):