maandag, 26. november 2007 - 11:17

Toenemende wet- en regelgeving is grootste bedreiging ambitie ondernemers

Lelystad

Ondernemers hebben te maken met wetten en regels. Te weinig aandacht voor juridische zaken kan ze geld kosten. Het kan zelfs het voortbestaan van de onderneming in gevaar brengen. Ruim een derde van de ondernemers ziet de toenemende wet- en regelgeving als belangrijkste bedreiging voor hun bedrijf in de komende twee jaar.
Ondernemers kunnen voorkomen dat het zover komt. De Kamer van Koophandel kan ondernemers daarbij helpen. Op dinsdag 27 november houden de Kamers van Koophandel voor de eerste keer de landelijke Themadag Wetten & Regels. Gevestigde ondernemers kunnen onder andere presentaties volgen om te weten te komen wat de veranderende wetgeving voor hen gaat betekenen.

Programma
Tijdens de themadag kunnen bestaande ondernemers zich in één keer laten informeren over de veranderende wetgeving in 2008. In het Ondernemingencentrum Flevoland te Lelystad kunnen ondernemers 5 verschillende presentaties volgen op het gebied van belasting, bedrijfsvoering en personeel. Hiernaast worden er ook presentaties gehouden over wetgeving waarmee ondernemers voor het eerst te maken kunnen hebben, regels omtrent ziek personeel en ontslag, de VAR-verklaring en wetgeving over verkoop via internet. De presentaties worden gegeven door accountants, belastingadviseurs, personeeladviseurs en advocaten. Ondernemers kunnen bovendien vragen stellen over hun specifieke situatie in een maatwerkgesprek.
De KvK-Themadag Wetten & Regels is van 16.00 tot 21.30 uur en is gratis toegankelijk.
Op www.kvk.nl/themadagwr is meer informatie te vinden en hier kan men zich tevens aanmelden.

Quick Scan
Om de bewustwording van wetten en regels in een bedrijf te vergroten introduceert de KvK op deze dag de brochure ‘Uw onderneming juridisch up-to-date’. De brochure bevat een quick scan. Deze scan behandelt drie belangrijke thema’s waar de regelgeving vaak verandert: fiscaal, personeel en risico’s afdekken. De scan is niet uitputtend, maar geeft wel een eerste indicatie of je als ondernemer ‘juridisch up-to-date’ bent.

Overweldigend
Uit ervaring weet de KvK dat ondernemers veel behoefte hebben aan antwoorden op hun juridische vragen. 87% van de lezers van de Kamerkrant hecht veel belang aan de maandelijkse berichten over wet- en regelgeving. Op de website www.kvk.nl worden de pagina’s over (actuele) wetten en regels meer dan een miljoen keer per jaar bezocht.
Provincie:
Tag(s):