vrijdag, 21. september 2007 - 9:55

Toine van Peperstraten naar Special Olympics in Shanghai

Amsterdam

Van 2 tot en met 11 oktober vinden de Special Olympics World Summer Games 2007 plaats in Shanghai. Het is 's werelds grootste sportevenement dit jaar. Ruim 7.000 sporters met een verstandelijke handicap uit 169 landen komen er in actie. Toine van Peperstraten zal als ambassadeur van de Nederlandse Special Olympics aanwezig zijn in China.

"Ik zet me al enkele jaren in voor deze stichting, die al doel heeft om zoveel mogelijk geestelijk gehandicapten (voornamelijk kinderen) te laten sporten. Voor hen is sporten niet vanzelfsprekend, daar is veel begeleiding en apparatuur voor nodig. Ik weet hoe belangrijk sporten is.
En als je dan tijdens evenementen ziet hoeveel lol zij dan hebben. Ik probeer zoveel mogelijk publiciteit te krijgen voor de stichting in de hoop dat het veel 'supporters' oplevert."

De Nederlandse delegatie voor de Special Olympics World Summer Games 2007 bestaat uit 62 atleten (10 takken van sport) en 22 coaches. De Olympische groep vertrekt op donderdag 27 september vanaf Schiphol. Tijdens de openingsceremonie in Shanghai (op 2 oktober) treden artiesten als Bono, Bon Jovi, Shakira, Elton John, Beyonce en Alicia Keys op.
Categorie:
Tag(s):