woensdag, 11. april 2007 - 0:33

Ton subsidie voor binnentuin Ravelijn Oost

Lelystad

De beschutte woonvorm Ravelijn Oost in Lelystad krijgt een provinciale subsidie van 105.000 euro voor het realiseren van een binnentuin. Gedeputeerde Staten hebben dit besloten na aanleiding van een subsidieaanvraag van woningcorporatie Centrada.De binnentuin zal worden gebruikt als ontmoetings- en activiteitenruimte.

Het nieuwe wooncomplex Ravelijn Oost is in de directe nabijheid van zorgcentrum De Hoven gebouwd in opdracht van Centrada. Het complex bestaat uit 105 sociale huurappartementen en heeft een U-vorm die is overkapt. De combinatie van een beschutte woonvorm met binnentuin vlakbij een zorgcentrum is een belangrijke voorwaarde voor mensen om langer zelfstandig te kunnen wonen. De eerste bewoners hebben inmiddels hun intrek genomen in Ravelijn Oost.

In samenwerking met bewoners en zorgaanbieder Coloriet werkt Centrada aan de ontwikkeling van een volwaardige zogenoemde woonservicezone. Ook Stichting Welzijn Ouderen Lelystad (SWOL) is hierbij betrokken. De binnentuin is dan ook niet alleen bedoeld voor bewoners, maar heeft ook een functie in de buurt.

In Lelystad is een grote vraag naar wonen met zorg. De Provinciale Bijdrageregeling stimuleert partijen om te investeren in goede randvoorwaarden op het snijvlak van wonen, welzijn en zorg. Met de toegekende subsidie draagt de provincie ruim een kwart bij aan de kosten voor de binnentui
Provincie:
Tag(s):