zaterdag, 13. oktober 2007 - 14:53

Topdrukte bij open dag politie

Den Haag

Het mooie weer zorgde zaterdag voor topdrukte bij de open dag van de Nederlandse politie. In Den Haag was het volgens een politiewoordvoerder ‘een druk bezocht feestje, waar jong en oud van genoot’.

De politie Haaglanden had 17 van de 19 wijkbureaus open gesteld voor het publiek.

De politie van Amsterdam/Amstelland had dit jaar voor het eerst in haar geschiedenis alle deuren van 32 wijkteams geopend. De politie wilde hiermee haar burgers een blik gunnen in de “politiekeuken�. Centraal stonden, net als bij veel andere bureaus, de buurtregisseurs.

Daarnaast waren er op de meeste politiebureaus veel activiteiten voor jong en oud. In Uithoorn konden bezoekers ervaren hoe het was om een paar minuten opgesloten te zitten in een dagcel. Eenmaal vrij kon men vingerafdrukken laten maken, al werd van te voren niet verteld dat de blauwe inkt moeilijk afwasbaar is.

Vier politiebureaus uit de regio Haaglanden nemen in de week van 22 oktober deel aan de Internationale Politiebureau Bezoekersweek.

Dit unieke initiatief geeft burgers in tenminste 34 landen wereldwijd de mogelijkheid een bezoek te brengen aan hun lokale politiebureau om de dienstverlening van de politie te beoordelen. Politie Haaglanden doet dit jaar ook weer mee. In en rondom Den Haag kunnen belangstellenden de volgende politiebureaus bezoeken: Zoetermeer, Loosduinen, Rijswijk, Ypenburg/Leidschenveen en Leidschendam/Voorburg.

Bezoekers zijn welkom op maandag 22/10 zowel de ochtend als avond en donderdag 25 en vrijdag 26 de ochtenden en middagen.
Provincie:
Tag(s):