maandag, 23. juli 2007 - 20:02

Topjaar Internationaal Folklore Festival Zeeland

Sas van Gent

Maandagochtend vertrokken de gasten van het Internationaal Folklore Festival alweer naar het volgende festival. Het enige wat nog moest gebeuren was het opruimen van het festivalterrein. Het festival kan spreken over een topjaar! De organisatie was tevreden.

Zondag was de grand finale van het Zeeland meets the Wolrd festival. Net als andere jaren best een emotionele afsluiting voor medewerkers en gastouders. Nog éénmaal klinken de tonen van Vangelis’ Conquest of Paradise en rollen er tranen over de wangen van de deelnemers en het publiek.

Het Internationaal Folklore Festival Zeeland begon dit jaar met wat tegenslag. Een groot deel van de groepen moesten afzeggen in verband met visum problemen. Dit was voor de organisatie geen reden om de moed te laten zakken. Vlak voor het festival werden er vervangende groepen gezocht, wat geen makkelijke opdracht was.

Eenmaal het festival gaande was kon men al gauw spreken van een groot succes. Het voor- en hoofdprogramma konden spreken van een record aantal bezoekers. Daarnaast waren er wat nieuwe onderdelen voor het Internationaal Folklore Festival Zeeland. Het oude Tour de Folk werd vervangen door Folk & Food en had meer inschrijvingen dan ooit. Daarnaast waren ook de afterparties een nieuw onderdeel op het programma van het festival en ook deze vielen goed in de smaak bij het publiek.

Ook de Salsa Night was net als vorig jaar een groot succes. Sas van Gent swingde de pan uit. “Een goede formule om op door te gaan� aldus Jacques Sol, voorzitter van het Internationaal Folklore Festival Zeeland.
Provincie:
Tag(s):