woensdag, 21. november 2007 - 19:49

Topkoks schrijven kookboek 'OOG voor Westlandse smaak!'

Amsterdam

Niven Kunz, de jongste kok ooit in Nederland met een Michelinster heeft samen met vier collega's het unieke kookboek 'Oog voor Westlandse smaak!' geschreven. Naast Niven verleenden ook Marco Westmaas van Elzenduin Beach uit Ter Heijde aan Zee (winnaar GaultMillau award Belofte van het jaar 2008), Edward Kreuger van de Lickebaertshoeve uit Maasland, Joost van Veen van Hendrixs restaurant uit Naaldwijk en Rick Batist van De Hoeksche Heeren uit Hoek van Holland hun medewerking aan dit unieke boek.

Elke kok presenteert een driegangenmenu, wat door de complete en heldere beschrijving van de ingrediënten en de bereidingswijze ook door de thuiskok eenvoudig bereid kan worden. Extra aandacht is er voor het gebruik van gezonde Westlandse producten. Gezamenlijk geven de recepten een goede indruk van het hoge niveau van de keukens van de restaurants en de mogelijkheden voor de thuiskok.

De vijf Westlandse koks maken bij voorkeur ook gebruik van producten uit de 'grootste groentetuin van de wereld'. Westland is met 2500 hectare kassen wereldwijd de grootste leverancier van verse groente, fruit, bloemen en planten.
Categorie:
Tag(s):