dinsdag, 14. augustus 2007 - 21:41

Totaal 14 aangiften tegen 'HIV-trio'

Groningen

In totaal hebben tot dusverre veertien mannelijke slachtoffers aangifte gedaan bij de politie tegen de 3 mannen van respectievelijk 34, 48 en 49 jaar, die ervan worden verdacht dat zij diverse slachtoffers met verdovende middelen hebben gedrogeerd om deze slachtoffers vervolgens seksueel te misbruiken.

Hierbij was in een aantal gevallen sprake van het toedienen van HIV-besmet bloed via injectiespuiten. Daarnaast hebben negen mannen een ondersteunende getuigenverklaring afgelegd. Dit heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekendgemaakt.

De politie is nog volop bezig met het onderzoek. Ook vindt er nog medisch-technisch onderzoek door ingeschakelde deskundigen plaats. De persoonlijkheidsonderzoeken van de verdachten zijn al afgerond.

De verdachten zochten contact met de slachtoffers via het internet, waarna de ontmoeting en de strafbare feiten hebben plaatsgevonden. Het OM verdenkt de verdachten allereerst van zware mishandeling met voorbedachte rade, meerdere malen gepleegd.

Daarnaast worden zij verdacht van verkrachting en het hebben van seks met een onmachtige. Tenslotte verwijt het OM de verdachten dat zij verdovende middelen hebben geleverd aan de slachtoffers.

De pro forma behandeling van de zaak zal 22 augustus in de rechtbank in Groningen plaatsvinden. Het OM streeft ernaar om de inhoudelijke behandeling van deze strafzaak in november 2007 te laten plaatsvinden.
Provincie:
Tag(s):