zondag, 19. augustus 2007 - 8:05

Tractorbestuurder rijdt na ongeluk nietsvermoedend door

Marrum

Een 63-jarige inwoner van Marrum heeft zich gemeld bij de familie van het slachtoffer van het ongeval met een tractor. De politie zocht de man, die vermoedelijk niet wist dat hij een aanrijding had veroorzaakt, waarbij een 14-jarige inwoner van Marrum beenletsel opliep. De schade zal onderling worden geregeld. Wat de politie betreft is de zaak opgelost.

De jongen stond met zijn fiets stil op de kruising Ringweg/Lege Hearrewei. Er naderde een oude rode tractor, zonder cabine, die werd bestuurd door een oudere man. Achter de tractor hing een ouderwetse houten aanhanger, beladen met platen hout. De lading van deze tractor was dusdanig hoog dat de fietser er niet overheen kon zien.

De tractor sloeg vervolgens rechts af de Lage Hereweg op in de richting van Hallum. Om de bocht te halen ging de tractor uiterst rechts rijden. Het rechterachterwiel van de achterste as van de aanhangwagen reed vervolgens over het achterwiel van de jongen heen. Deze kwam ten val en onder zijn fiets terecht, terwijl de band van de aanhangwagen over het achterwiel van de fiets van de jongen reed. Ook kwam het slachtoffer nog klem te zitten tussen zijn fiets en een ijzeren paaltje. De tractorbestuurder heeft waarschijnlijk niets van de aanrijding gemerkt en is doorgereden.

De jongen is naar het ziekenhuis in Dokkum gebracht, mogelijk met een gebroken been. Graag komt de politie in contact met de tractorbestuurder of met eventuele getuigen via het algemene nummer van politie Fryslân, 0900 8844
Provincie:
Tag(s):