zaterdag, 5. mei 2007 - 12:47

Training “omgaan met jongeren�

Nieuwegein

Op initiatief van de bewoners van Fokkesteeg midden organiseert de gemeente in juli voor de eerste keer de training �omgaan met jongeren�. Daarnaast gaan bewoners aan de slag met het opstellen van buurtregels. Deze initiatieven zijn onderdeel van het project Fokkesteeg Middenin. Doel van het project is dat de gemeente samen met de wijkbewoners de overlast in de wijk aanpakt.

Tijdens een bijeenkomst in Fokkesteeg midden gaf een aantal bewoners aan dat zij zich vaak onprettig voelden in de nabijheid van rondhangende jongeren. Vaak durven zij jongeren niet aan te spreken als zij overlast van hen ervaren. De bewoners gaven aan geïnteresseerd te zijn in een training die hen instrumenten aanreikt om zich veiliger en zekerder te voelen. Dit was voor de gemeente Nieuwegein aanleiding om een dergelijke training aan te gaan bieden.

De training wordt op maat gesneden en richt zich onder meer op het omgaan met verbale agressie. Door het oefenen van situaties (met acteur) ervaren bewoners op welke manier zij jongeren kunnen benaderen. De trainingsmethodiek wordt meteen overgedragen aan Stichting Welzijn Nieuwegein, zodat er in de gehele gemeente meerdere edities plaats kunnen vinden.
Provincie:
Tag(s):