vrijdag, 22. juni 2007 - 12:38

Transportlijn drugs opgerold

Soest

De politie van Eemland noord heeft deze week een transportlijn van verdovende middelen naar Engeland opgerold. Daarbij is een grote hoeveelheid hennep en de grondstof MDMA inbeslaggenomen. De politie schat dat de totale waarde van deze vangst en de daaraan voorafgegane transporten ligt op een bedrag van ongeveer € 13.000.000,-.

Vorige week woensdag 13 juni kreeg de politie de melding dat er bij een transportbedrijf in Soest een pallet met stofzuigers stond, waarin een hoeveelheid hennep was verborgen. Bij het onderzoek bleek dat de zending was bestemd voor Engeland en maar liefst 52 kilo aan henneptoppen bevatte. Ook werd duidelijk dat dit niet de eerste zending betrof, maar dat er al meerdere transporten naar Engeland waren voorafgegaan. Vermoedelijk ook met ladingen hennep.

Ongewis van de inbeslagname organiseerden de verdachten een nieuw transport. Dat werd door de politie gevolgd. Op maandag 18 juni leverden de verdachten de pallets af bij een loods in Den Helder. Daarna vertrokken ze met een pallet richting Rotterdam. Deze pallet boden zij bij een transportbedrijf aan voor verscheping naar een land in Afrika. Dit was het moment dat de politie ingreep. De beide verdachten werden aangehouden. Het gaat om een 32-jarige inwoner van Wieringerwerf en een 35-jarige inwoner van Den Helder.


Bij onderzoek van de pallets bleek dat de kisten in de loods in Den Helder 80 kilogram henneptoppen bevatten en de pallet in Rotterdam was geladen met 30 kilogram MDMA. MDMA is een grondstof die gebruikt wordt voor de vervaardiging van bijvoorbeeld XTC. Tijdens zoekingen in de woningen van de verdachten werden nog eens 40 kilogram hennep, een vuurwapen met munitie en een aantal boksbeugels aangetroffen. Een derde verdachte is nog voortvluchtig maar staat gesignaleerd. Het gaat om een 43-jarige inwoner van Hippolytushoef.
Provincie:
Tag(s):