maandag, 23. juli 2007 - 14:10

Trippende Deen brengt campinggasten in gevaar

Amsterdam

Een 27-jarige Deense toerist heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in een auto een dollemansrit gemaakt over de camping Zeeburg. Hierbij reed hij, onder invloed van drugs en alcohol, rakelings langs een aantal tenten waar campinggasten met hun kinderen lagen te slapen.

Vervolgens reed hij weer over betonblokken waar hij de macht over het stuur verloor. Hierna kwam hij tot stilstand in de bosjes op enkele centimeters afstand van een camper en een wateraftappunt. De buiten zinnen zijnde man werd door omstanders in bedwang gehouden en is door gearriveerde agenten in de boeien geslagen. Hij is per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis.

Tijdens de rit waren agenten nodig om het ambulancepersoneel te assisteren bij het onder controle houden van de dolleman. Toen hij uit zijn roes was ontwaakt mocht de Deen na het betalen van een boete van 430 euro het politiebureau verlaten. Tevens moest hij aan de campingeigenaar een schadevergoeding van 20 euro betalen. De man verklaarde zich niets meer te kunnen herinneren van de dollemansrit.
Provincie:
Tag(s):