maandag, 10. september 2007 - 11:27

Trynwaldster naar WK springen in Lanaken

Tijdens de Wereldkampioenschappen springen voor paarden, gehouden van 27 t/m 30 september 2007 in het Belgische Lanaken, zal Nederland ondermeer vertegenwoordigd worden door Hans de Vries uit Gytsjerk. Hij kwalificeerde zich onlangs met het paard Veldheer (V. Matterhorn), gefokt door B. Wentink uit Oentsjerk en eigendom van de familie H.R. Wobbes uit Buitenpost.

Met de vijfjarige Veldheer heeft Hans de Vries een succesvol springseizoen achter de rug. Als kroon hierop brak hij tijdens de strijd om de nationale KWPN VION-cup met succes door in de finale, hetgeen de combinatie het toegangsbewijs voor de WK 2007 opleverde.

In Lanaken, de Belgische grensgemeente vlakbij Maastricht, worden al decennia lang de jaarlijkse Wereldkampioenschappen voor vijf-, zes- en zevenjarige paarden gehouden. Sinds 2005 is de capaciteit van de terreinen aanzienlijk vergroot zodat elke leeftijdscategorie nu over een eigen wedstrijdpiste beschikt en het deelnemersveld sindsdien bijna verdubbeld is. Gelijktijdig met het WK vindt een exclusieve competitie plaats voor hengsten, de “Sires of the World", een hengstenkeuring, de Zangersheide Elite Veilingen en dit jaar komt daar ook het Belgisch Kampioenschap Jumping voor Senioren bij.
Provincie:
Tag(s):