dinsdag, 21. augustus 2007 - 20:50

Tunnels Noord Zuidlijn gaan volgens plan voldoen aan nieuwste eisen

Amsterdam

De Amsterdamse aanpak van de veiligheid van de Noord Zuidlijn is volgens de nationale Commissie Tunnelveiligheid prima. De gemeente Amsterdam liet dit dinsdag 21 augustus weten.

In een gegeven advies laat de commissie weten waardering te hebben voor de extra inzet en intenties van de gemeente om de veiligheid van de nieuwe metrolijn te realiseren. De commissie schaart zich ook achter de keuze van de gemeente om daarbij uit te gaan van het Safe Haven-concept: Een metrovoertuig in problemen rijdt altijd door naar het eerstvolgende station waar alle faciliteiten aanwezig zijn om reizigers zo snel mogelijk te evacueren.

Volgens wethouder Herrema zijn de nieuwste inzichten zijn doorgevoerd in het veiligheidspakket van de Noord/Zuidlijn. In maart van dit jaar bracht de Commissie Tunnelveiligheid zijn definitieve advies uit over de veiligheid van de Noord/Zuidlijn, dit op verzoek van de gemeente. Het advies van de commissie leidde ertoe dat de gemeente een aantal aanvullende maatregelen heeft getroffen om in geval van een brand de vluchtmogelijkheden te verbeteren.

Alle maatregelen omtrent veiligheid zoals speciale verlichting rond de vluchtdeuren en langs het vluchtpad, overdruk in trappenhuizen en nooduitgangen, extra ventilatie in de stations enzovoort zijn opgenomen in het ontwerp van de tunnels en de stations.
Provincie:
Tag(s):