vrijdag, 30. november 2007 - 21:44

Turkse heroïnebende in grensstreek opgerold

Maastricht

De politie Limburg-Zuid en de Federale Gerechtelijke Politie uit Hasselt hebben donderdagavond een Turkse heroïnebende opgerold die zich op grote schaal schuldig maakte aan smokkel van heroïne uit Turkije naar Nederland en doorvoer van de drugs naar België. Bij invallen in Maastricht en Genk pakte arrestatieteams van de Nederlandse en de Belgische politie gisteravond acht bendeleden op, zo maakt de politie vandaag bekend.

Aan beide zijden van de Belgisch-Limburgse grens zijn vier personen opgepakt. In Maastricht gaat het om drie mannen en een vrouw in de leeftijd van 45, 46, 48 en 34 jaar, allen met de Turkse nationaliteit. Ze zijn aangehouden op adressen in de Beerselstraat, de Boschstraat en Welsdaal. Bij de doorzoeking van hun woningen zijn 20 kilo heroïne, vier auto's en een bedrag aan contant geld in beslag genomen. Eén van de Turken die in Genk zijn opgepakt, bleek een shoarmazaak op de Boschstraat in Maastricht te runnen

Het onderzoek naar de handel en de wandel van de internationale bende is in volle gang. In dit verband acht de politie het niet uitgesloten, dat de komende tijd nog meer aanhoudingen volgen in Nederland en België. Vermoedelijk is de bende al enkele jaren actief.
Provincie:
Tag(s):