woensdag, 18. juli 2007 - 8:44

Twaalf bewoners bejaardentehuis geëvacueerd bij brand

Amsterdam

Twaalf bewoners van bejaardentehuis Flesseman aan de Nieuwmarkt in Amsterdam zijn woensdagochtend geëvacueerd nadat brand uitbrak in een woning op de zevende etage. De brand brak om kwart over vijf vanmorgen uit.

De brandweer redde een aantal mensen met behulp van de ladder en een aantal anderen werd via het trappenhuis in veiligheid gebracht. De bewoners werden opgevangen in het nabijgelegen politiebureau. Vier bewoners werden uit voorzorg overgebracht naar een ziekenhuis, waar ze een medische controle krijgen. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Bewoners van de zesde en de zevende verdieping werden geëvacueerd. De verwachting is dat de bewoners van de zesde verdieping in de loop van de ochtend terug kunnen naar hun woning. Wat betreft de woningen op de zevende verdieping wordt nog bekeken hoe groot de schade is en of de bewoners vandaag nog terugkunnen, of dat dat op een later tijdstip moet plaatsvinden. De Stichting Salvage is ter plaatse om eventueel vervangende huisvesting te organiseren voor de gedupeerden.
Provincie:
Tag(s):