donderdag, 30. augustus 2007 - 22:28

Twaalf jaar cel en tbs voor doodsteken ex-vriendin

Amsterdam

Een ex-marinier is tot 12 jaar gevangenisstraf en TBS met verpleging veroordeeld voor de moord op zijn ex-vriendin in 2006. Dit heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag bepaald. De uitspraak is conform de eis van de officier.

De voormalig marinier heeft op 2 december 2006 zijn ex-vriendin na veel aandringen en onder valse voorwendselen naar zijn woning gelokt. In deze woning had verdachte op diverse plaatsen messen verstopt met het kennelijke voornemen om op die verschillende plekken daarmee te kunnen toeslaan. Vervolgens heeft hij haar kort na aankomst in zijn woning met één van deze messen op afschuwelijke wijze om het leven gebracht. Ook heeft hij daarna met haar bankpasje geld opgenomen, een weedplantage in zijn woning gehad en een namaakpistool voorhanden gehad.

Uit het rapport van het Pieter Baan Centrum (PBC) blijkt dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is voor die moord en daaruit blijkt ook dat hij niet lijdende was aan een posttraumatisch stresssyndroom, opgelopen tijdens zijn marinierstijd in Cambodja.
Provincie:
Tag(s):