vrijdag, 17. augustus 2007 - 11:36

Twee aanhoudingen beroving minder valide man

Beetsterzwaag

De politie heeft woensdagmiddag in Lippenhuizen twee verdachten aangehouden voor de diefstal van een portemonnee van een minder valide man. Het betreft een 29-jarige inwoner van Lippenhuizen en een 22-jarige inwoonster van Utrecht. Maandag omstreeks 17.10 uur werd van een 61-jarige inwoner van Wijnjewoude zijn portemonnee gestolen.

De man reed in zijn rolstoel over de Zandlaan in Beetsterzwaag en werd daar aangesproken door een vrouw in een cabrio die geld wilde wisselen. Vervolgens pakt ze de portemonnee en geeft deze aan de bestuurder van de cabrio. Het papiergeld wordt uit de portemonnee gehaald en de twee gaan er vandoor. Zie hiervoor ook de politieberichten van dinsdag 14 augustus.

Na de diefstal plaatst de politie een persbericht met daarin een getuigenoproep. Hier wordt door drie mensen op gereageerd. Twee tips zijn bruikbaar. Ook wordt door de politie een nader onderzoek ingesteld naar een gedeelte van het kenteken. Zowel tips als nader onderzoek leidde naar de twee verdachten. De reden van de diefstal was geldgebrek. De twee hadden beiden tijdens de straatroof veel te veel aan Bacchus geofferd.

De portemonnee werd, op aanwijzing van de verdachten, door de politie teruggevonden in een straatput in Heerenveen. De portemonnee is in beslag genomen, alleen het geld – enkele tientallen euro’s – was verdwenen.
Provincie:
Tag(s):