zondag, 19. augustus 2007 - 13:22

Twee aanhoudingen na buurtfeest

Dodewaard

Zaterdagavond laat ging de politie naar een buurtfeest in Dodewaard, waar een vechtpartij zou zijn. Ter plaatse troffen agenten een aantal mensen aan, waarvan er eentje een hoofdwond had. De politie heeft de verhalen van de betrokkenen, waarvan er een aantal onder invloed van alcohol waren, aangehoord.

Het lijkt erop dat er een woordenwisseling is ontstaan waarna over en weer klappen zijn gevallen. Niemand wenste echter aangifte te doen, ook de man met de hoofdwond niet. Hij zei tegen een tafel gevallen te zijn.

Toen de politie de gemoederen bedaard had, bleek in de omgeving nog een 46-jarige man uit Dodewaard die terug wilde naar enkele anderen om verhaal te halen. De politie heeft de man diverse malen gevorderd zich te verwijderen. Toen hij dit niet deed, werd hij aangehouden. Een 16-jarige jongen uit Dodewaard, die zich hiermee bemoeide, werd ook aangehouden.

Beiden zijn overgebracht naar het bureau in Tiel. Daar meldde zich later nog de man met de hoofdwond, die plotseling aangifte wilde doen. De politie heeft hem geadviseerd dit te doen als hij nuchter was. Hierop vertrok de man weer.
Provincie:
Tag(s):