woensdag, 11. juli 2007 - 22:30

Twee aanhoudingen na schietincidenten

Elst

De politie heeft maandagochtend 9 juli rond 7 uur twee inwoners van 22 en 26 jaar uit Angeren aangehouden. Zij worden ervan verdacht op 6 juni j.l.willekeurige voorbijgangers in Elst en Huissen te hebben beschoten met een gasalarmpistool vanuit een auto. In beide gevallen zou met dit wapen door de 26-jarige verdachte zijn geschoten. De 22-jarige verdachte zou de auto hebben bestuurd. Beide mannen hebben hun rol bij de schietincidenten inmiddels bekend. Dit heeft de politie Gelderland-Midden vandaag bekend gemaakt.

De schutter heeft verklaard dat hij onder invloed van alcohol geweest zou zijn ten tijde van de incidenten. Bij de incidenten is niemand gewond geraakt. Mede dankzij getuigenverklaringen is de politie op het spoor gekomen van het tweetal.

Het eerste schietincident speelde zich af in Elst op de avond van 6 juni. Een 36-jarige autobestuurder uit deze woonplaats werd beschoten vanuit een tegemoet rijdende auto op de Grote Molenstraat. Het tweede incident speelde zich op diezelfde avond af in Huissen. Een echtpaar, een 57-jarige vrouw en haar 58-jarige echtgenoot uit Huissen, werd beschoten vanuit een auto toen zij op de snorfiets op het fietspad langs de Karstraat reden.

Het gasalarmpistool waarmee zou zijn geschoten, is aangetroffen in het huis van een bekende van één van de verdachten. Het pistool is door de politie in beslag genomen, door de eigenaar is afstand van het wapen gedaan. Deze verdachte zal gehoord worden door de politie.

Tegen de twee verdachten is een proces verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):