dinsdag, 10. juli 2007 - 17:49

Twee aanhoudingen voor overvallen

Wijchen

In een onderzoek naar drie gewapende overvallen, die in mei dit jaar plaatsvonden in Wijchen, Nijmegen en Den Bosch, heeft de politie donderdag 5 juli twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 20-jarige Nijmegenaar en een 19-jarige Amsterdammer. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en zullen woensdag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Op vrijdag 11 mei omstreeks 15.30 uur werd uitzendbureau 'A1 Personeelsdiensten' op het bedrijventerrein Bijsterhuizen in Wijchen door drie gewapende mannen overvallen. Op het moment van de overval waren meerdere personen in het pand aanwezig. De daders namen naast een hoeveelheid geld diverse persoonlijke bezittingen van de aanwezigen mee, waaronder een gouden Rado herenhorloge en een auto. Deze auto werd kort na de overval door de daders achtergelaten bij zalencentrum Verploegen in de Woeziksestraat in Wijchen.

De verdachten van de overval in Wijchen worden ook verdacht van twee andere gewapende overvallen die werden gepleegd op woensdag 30 mei. Omstreeks 09.30 uur werd een echtpaar in hun huis in de Demerstraat in Den Bosch overvallen door drie gewapende mannen. Toen de bewoner een alarm inschakelde gingen de daders er meteen, zonder buit, vandoor.

Diezelfde dag, 's avonds rond 21.30 uur, werden de bewoners van een
rijtjeshuis aan de 11de straat Lankforst in Nijmegen overvallen. De bewoners werden door drie gewapende mannen bedreigd en geslagen. De daders gingen er met diverse spullen, waaronder een Breitling herenhorloge, sieraden en een fototoestel, vandoor.

Het politieonderzoek rond de drie gewapende overvallen wordt voortgezet. Heeft u informatie over de overvallers, de gestolen spullen of andere informatie die voor het onderzoek van belang zou kunnen zijn, belt u dan naar het rechercheteam in Wijchen op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan uiteraard ook via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).
Provincie:
Tag(s):