zaterdag, 27. oktober 2007 - 12:16

Twee arrestaties na bekogelen camaraploeg RTV Omroep Flevoland

Almere

Twee jongens uit Almere, van 11 en 15 jaar, zijn afgelopen week door de recherche van District Zuid gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij het bekogelen van een camaraploeg. Bij het bekogelen van de RTV-ploeg raakte een camaraman gewond. De jongens zijn inmiddels verhoord en heengezonden. De recherche sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Vorige week werd een cameraploeg bekogeld terwijl ze verslag deden van het bezoek van lokale politici aan de Stedenwijk in Almere. Uit een groep jongeren werd een steen en een ander voorwerp naar het gezelschap gegooid. De cameraman kreeg de steen in het gezicht en raakte lichtgewond. Nadat het voorval bij de politie was gemeld startten rechercheurs een onderzoek. Hierbij gebruikte de politie beelden die de RTV ploeg had gemaakt. Daarop waren enkele jongens uit de buurt goed zichtbaar en er was te zien dat er gegooid werd. Wijk- en jeugdagenten die de beelden zagen wisten de identiteit van twee jongens te achterhalen waarna in overleg met een officier van justitie tot arrestatie werd overgegaan.

De beide verdachten hebben inmiddels een verklaring afgelegd. Uit de eerste onderzoeksresultaten blijkt dat het voorval niets te maken heeft met de in Amsterdam-West belaagde media. Eén van hen verklaarde het uit stoerdoenerij te hebben gedaan. De 11-jarige verdachte kan niet strafrechtelijk worden vervolgd, maar zal zich wel in een speciaal jongerentraject moeten verantwoorden. De politie Flevoland nam de zaak hoog op omdat ze het recht op vrije nieuwsgaring zeer hoog in het vaandel heeft en elke vorm van geweld strak aanpakt.
Provincie:
Tag(s):