vrijdag, 22. juni 2007 - 16:02

Twee broertjes maken het te bont

Amsterdam

Donderdagmiddag 21 juni werden twee broertjes van 15 en 17 gearresteerd nadat één van hen op een brommer een stopteken had genegeerd en tijdens een achtervolging met een motoragent had geprobeerd de motordiender aan te rijden.

De bromfietser werd in een woning gearresteerd maar bleek later de oudere broer van de werkelijke bestuurder. Tegen de twee jongens is proces-verbaal opgemaakt en zijn na verhoor en onderzoek heengezonden. De bromfiets is in beslag genomen. De wijkteamrecherche van Bureau Klimopweg handelt de zaak af.

Een motoragent gaf een bromfietser een stopteken maar in plaats van stoppen gaf de knaap vol gas en probeerde de agent af te schudden. Toen dit niet lukte probeerde hij de politiemotor aan te rijden die daardoor in gevaar kwam. De achtervolging eindigde bij een woning in Amsterdam-Noord.

De bestuurder vluchtte een woning in maar werd door meerdere agenten gearresteerd. Aan het politiebureau verklaarde de verdachte dat niet hij maar zijn jongere broer had gereden en hij het voor hem wilde opnemen. De 15-jarige werd alsnog van huis gehaald en ingesloten. Tegen de broers is proces-verbaal opgemaakt voor gevaarlijk rijgedrag, poging tot zware mishandeling en het opgeven van een valse naam.
Provincie:
Tag(s):