zondag, 25. november 2007 - 12:02

Twee doden bij verkeersongeval in Klazienaveen

Klazienaveen

Bij een ernstig verkeersongeval in Klazienaveen zijn afgelopen zaterdagnacht twee mannen van 24 en 26 jaar oud afkomstig uit Nieuw-Dordrecht om het leven gekomen. Het ongeval vond even na één uur plaats aan het Mr.Ovingkanaal in de buurt van de vroegere Marechausseekazerne.

De auto die vanaf de Kazerneweg richting het centrum was gereden is door nog onbekende oorzaak in een haakse bocht recht doorgereden,waarna het voertuig via de betonnen kantstenen van het Mr.Ovingkanaal was gelanceerd en op zijn kop in het water van het kanaal terecht kwam.

Een buurtbewoner was, nadat hij een luide knal had gehoord, naar buiten gegaan en trof de auto met zijn wielen omhoog in het kanaal aan, waarna de hulpverleningsdiensten werden gewaarschuwd..

Duikers van het Emmer korps konden, doordat de auto in een dikke laag modder lag, de autoportieren niet open krijgen, waarop gebruik moest worden gemaakt van een hydraulische schaar. De verongelukte auto werd met een hijskraan van een brandweerwagen boven het wateroppervlak getakeld.
Provincie:
Tag(s):