dinsdag, 24. april 2007 - 14:25

Twee Flevolandse zaken in 'Opsporing Verzocht'

Almere

Het AVRO programma 'Opsporing Verzocht' heeft dinsdagavond aandacht aan twee Flevolandse politiezaken besteed. Het gaat om de geruchtmakende lijkkoffer-zaak en de dood van Cassandra van Schayk.Er is onder meer een gezichtsreconstructie te zien van het kofferlijk dat in het stadspark de Uithof is gevonden.Na succesvolle herkenning van het meisje van Nulde en het Maasmeisje, zal voor de 3e maal een gezichtsreconstructie getoond worden. De politie hoopt met hulp van de kijker de identiteit van de man te kunnen achterhalen.

Op zaterdag 30 september 2006 werd in het water in stadspark de Uithof te Almere Haven een reiskoffer gevonden. In de koffer bleek het stoffelijk overschot van een tot nu toe onbekende man te zitten. Om de identiteit te kunnen achterhalen, liet de politie in Engeland een gezichtsreconstructie van de man maken.

Ook is er veel aandacht rondom de dood van Cassandra van Schayk. Op zaterdag 14 april wordt in de Noorderplassen in Almere de 17 -jarige Cassandra van Schayk dood aangetroffen. Zij verdween spoorloos in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 maart jongstleden. De volgende informatie is bij de politie bekend. Ze ging die nacht met zo'n 250 bezoekers naar een hardcorefeest in een discotheek in Almere-stad. Zaterdagochtend rond 03.40 uur is ze weggegaan bij die discotheek, die bekend staat als 'Eindelijk'. Vermoedelijk is ze daarna nog gezien bij het busstation Almere-stad. Vanaf dat moment ontbreekt ieder spoor van haar. Tot zaterdag 14 april, dan ontdekt een visser het levenloze lichaam van Cassandra in de Noorderplassen bij Almere.

Cassandra is 1.70/1.75 meter lang, heeft een nop de schouders. Ze heeft geen piercings of tattoo's. rmaal postuur en blank uiterlijk. Haar ogen zijn blauw en ze heeft lang donkerblond haar tot o
Bij haar verdwijning droeg ze een Rood truitje met spagettibandjes. Op dit truitje stond met witte letters de tekst 'HARDCORE'. Verder droeg ze een wit/grijs Lonsdale vest, een zwarte half lange jas zonder capuchon, skimodel, een spijkerbroek en witte Nike Air Max schoenen met rode bies. Ze had grote ringvormige oorbellen in. Verder droeg ze twee armbanden , twee ringen en twee kettingen, allen goudkleurig. Op één van de kettingen staat de naam 'Cassandra'. Verder had ze nog een zwarte rugzak met 'HARDCORE' tekst erop bij zich en een klein tasje met ritsje aan de bovenkant met een stevig handvat.

Cassandra vetrok rond 03.40 uur vanuit discotheek 'Eindelijk' richting het busstation aan de achterkant van NS Station Almere een paar honderd meter verderop. Het zou kunnen dat ze daar door twee mannen een lift aangeboden heeft gekregen. Op bewakingsbeelden bij het busstation is een stel of echtpaar te zien dat voorbij loopt. Ook een groepje fietsers komt voorbij.

De politie vraagt
• Wie heeft Cassandra van Schayk zaterdag 24 maart 2007 na 03.40 gezien?
• (Her)kent of bent u een van de twee mannen die bij het busstation Cassandra een lift hebben aangeboden?
• (Her)kent u of bent u het (echt)paar dat op de bewakingsbeelden te zien is?
• (Her)kent u of bent u een van de groep fietsers die op de bewakingsbeelden te zien zijn?
• (Her)kent u of bent u de man die op de bewakingsbeelden de tas van een meisje, misschien Cassandra vasthoudt?
• Wie heeft in de omgeving van de Noorderplassen iets opvallends gezien na de verdwijning van Cassandra, zaterdag 24 maart na 03.40 uur?
• Wie heeft in het algemeen informatie over de verdwijning en dood van de 17-jaige Cassandra van Schayk?
Provincie:
Tag(s):