donderdag, 26. juli 2007 - 11:02

Twee gewonden na achtervolging

Rotterdam

Bij een politieachtervolging in Rotterdam-Zuid zijn donderdagochtend twee mensen gewond geraakt. Een van de gewonden betrof een agent. De politie keek uit naar twee verdachten op een scooter die om 05.45 uur een inbraak hadden gepleegd op de Pretorialaan.

Rond kwart voor zes werd het tweetal op de scooter gesignaleerd in de omgeving van het Breeplein. Aan de verdachten werd een stopteken gegeven dat door hen werd genegeerd. Op De Bree werd de scooterrijder, door politiepersoneel, gedwongen te stoppen. Toen het tweetal er vandoor wilde gaan, kwamen zij ten val. De 19-jarige bestuurder raakte licht gewond. De 22-jarige passagier bleef ongedeerd.

Een 19-jarige politieagent kwam tijdens de aanhouding ten val en raakte gewond aan zijn hoofd. Twee politieauto's raakten beschadigd toen er een aanrijding ontstond bij de aanhouding.
De scooterrijder werd overgebracht naar het MCRZ-locatie Zuiderziekenhuis, waar hij na behandeling is aangehouden en is overgebracht naar een politiebureau. De politieagent is door personeel van de GGD overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis, waar hij is opgenomen. De Technische Ongevallen Dienst heeft een onderzoek ingesteld.

Beide verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor.
Provincie:
Tag(s):