woensdag, 3. oktober 2007 - 22:51

Twee goals Van Nistelrooy helpen Real niet langs Lazio

In een aantrekkelijke wedstrijd in groep C hebben Lazio Roma en Real Madrid de punten gedeeld. In het Olympisch stadion van Rome was 2-2 de terechte eindstand. Ruud van Nistelrooy maakte beide goals voor de Madrilenen.

Real Madrid leek een gemakkelijk avondje tegemoet te gaan toen Ruud van Nistelrooy zijn ploeg al na acht minuten op voorsprong zette. Wesley Sneijder draaide een vrije trap het strafschopgebied in, waar de bal tegen het scheenbeen van Van Nistelrooy stuitte. Onbewust maakte de spits er 0-1 van.

Lazio Roma, een ploeg zonder vedetten, gokte aanvankelijk op de counter en probeerde via steekpassjes de spitsen Tomasso Rocchi en Goran Pandev te bereiken. Naarmate de eerste helft vorderde, werd Real Madrid slordiger en kreeg de thuisploeg meer overwicht. Dat leidde na een half uur tot een levensgrote kans voor Goran Pandev, maar de Macedoniër mikte oog in oog met Iker Casillas te hoog. Twee minuten later maakte hij zijn fout goed door na een kopbal van Guglielmo Stendardo knap met links binnen te volleren: 1-1.

Arjen Robben, de derde Nederlander in de basis, speelde een ongelukkige eerste helft. Na veertig minuten was hij voor het eerst gevaarlijk met een schot dat de 43-jarige doelman Marco Ballotta niet verontrustte. Kort na rust passeerde Robben eindelijk zijn tegenstander Stenderdo, maar Van Nistelrooy kon zijn voorzet niet omzetten in een goal. Na een uur was de Nederlander wel voor de tweede maal succesvol. Raul stuurde zijn aanvalspartner weg in de diepte en na een handige schijntrap stiftte Van The Man de bal over Ballotta heen in het doel.

De 1-2 leek de doodsteek voor de nummer twaalf van de Serie A, die tot die tijd geloofde in een stunt en in het eerste kwartier na rust zelfs kleine kansjes had gekregen op de voorsprong. Uit het niets maakten de dappere Romeinen een kwartier voor tijd echter gelijk en opnieuw was Pandev de doelpuntenmaker. Met een schuiver passeerde de spits Casillas, die verrast leek door het verkapte schot: 2-2.

In het laatste kwartier probeerden beide ploegen winst eruit te slepen. Arjen Robben werd in de 77ste minuut naar de kant gehaald ten faveure van Gonzalo Higuain. Royston Drenthe verving twee minuten voor tijd Wesley Sneijder. In de laatste minuut van de officiële speeltijd moest Casillas nog ingrijpen toen Makinwa een schot loste op zijn doel. Drenthe leek in blessuretijd matchwinner te worden, maar zijn volley verdween een meter naast de goal. Een overwinning zou ook teveel van het goede zijn geweest voor Real Madrid.
Categorie:
Tag(s):