woensdag, 31. oktober 2007 - 10:20

Twee inbraken opgelost dankzij DNA-materiaal

De politie heeft twee inbraken in Oosterwolde en Elsloo opgelost dankzij vergelijking van DNA-materiaal. Met opgeslagen dadersporen in de DNA-databank van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) konden de mannen aangehouden worden.

In juli 2005 werd er ingebroken bij een bouwmarkt in Oosterwolde en in een woning in Elsloo. Bij de inbraak in de bouwmarkt werden twee bosmaaiers gestolen en uit de woning een aantal kostbare sieraden. In beide panden werden destijds dadersporen veiliggesteld waarvan het DNA-profiel werd opgeslagen in de DNA-databank van het NFI.

Het DNA-materiaal van een man uit Emmeloord kwam overeen met de opgeslagen dadersporen, die werden aangetroffen in de bouwmarkt. Na verhoor bekende de verdachte dat hij samen met twee inwoners van Oosterwolde van 40 en 47 jaar had ingebroken. Na verhoor en een proces-verbaal werden de drie verdachten heengezonden in afwachting van verdere strafvervolging.

Het DNA-materiaal van de Haarlemmer kwam overeen met de opgeslagen dadersporen die werden aangetroffen bij inbraak in Elsloo. Tijdens het verhoor ontkende de verdachte dat hij betrokken was geweest bij de inbraak. Desondanks werd er proces-verbaal opgemaakt omdat zijn DNA-materiaal was aangetroffen in de woning. De man, die al vastzit voor een andere zaak, zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter.
Provincie:
Tag(s):