vrijdag, 16. november 2007 - 11:41

Twee oude verkrachtingszaken opgelost

Politie Zeeland heeft met de aanhouding van een 52-jarige man uit de gemeente Middelburg twee oude, zeer gewelddadige, verkrachtingszaken opgelost.Het gaat om een verkrachting gepleegd in 1989 in Middelburg en om een verkrachting gepleegd in Biggekerke in 1990.

De recherche kwam de man op het spoor nadat van hem DNA was afgenomen na een aanhouding wegens verdenking van betrokkenheid bij een recentelijk zedendelict. De recherche heeft het DNA van de man vergeleken met opgeslagen materiaal in de landelijke DNA-databank.

Gebleken is dat zijn DNA voor 100% overeenkomt met de DNA-sporen die zijn achtergelaten bij de verkrachte vrouwen. Kort na deze uitslag is de man aangehouden en in verzekering gesteld. Hem wordt zware mishandeling, poging tot doodslag en verkrachting ten laste gelegd.

Het vermoeden bestaat dat deze man nog meer zedendelicten op zijn naam heeft staan. De recherche is nu een diepgaand onderzoek gestart naar diverse aanrandingen en verkrachtingen die gepleegd zijn in de periode 1989 tot heden.

Vanwege dit onderzoek wil de recherche graag in contact komen met vrouwen die in bovengenoemde periode slachtoffer zijn geweest van een verkrachting of een poging daartoe door een man met het volgende signalement:

· Blanke man
· Lengte 1.70 m à 1.75 m
· Huidige leeftijd 50 à 55 jaar
· Normaal postuur
· Blond tot donkerblond achterovergekamd haar
· Spreekt accentloos Nederlands

Tevens wil de recherche graag nogmaals spreken met vrouwelijke slachtoffers die het signalement herkennen en al aangifte hebben gedaan.
Provincie:
Tag(s):