donderdag, 12. juli 2007 - 10:33

Twee twaalf jarigen door Deetman gehuldigd

Den Haag

Woensdag heeft Burgemeester Deetman van Den Haag twee Haagse meiden gehuldigd voor hun kordate optreden bij de redding van een te water geraakt jongetje. De twee twaalf jarigen, Serena Hoogduin en Conchita Ramautar, wisten op 16 april de brandweer zo te waarschuwen en te instrueren, zodat de (toen) vijfjarige Damian levend uit het water gered kon worden.

Op 16 april speelden Damian samen met zijn vriendjes met een bal aan de Laakhaven ter hoogte van de Goudriaankade in Den Haag. De jongen viel in het water toen zijn bal de Laakhaven in rolde. Zijn vrienden hebben hem kopje-onder zien gaan en belde daarna meteen met 112. Na het telefoontje wachtte de twaalfjarige samen met haar vriendin op de brandweer om de exacte plek aan te kunnen wijzen waar Damian onder was gegaan. Twee minuten na het starten van de zoekactie werd de jongen in het pikdonkere water door de duikers van de brandweer gevonden op een diepte van vijf meter.

Op de kant van de kade werd Damian opgevangen door brandweermensen en medewerkers van de ambulancedienst, die direct zijn gestart met reanimeren. In totaal is hij ongeveer vijftien minuten onder water geweest. De jongen is daarom snel vervoerd naar het ziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):