zondag, 30. september 2007 - 15:28

Twee vrouwen verdronken na ongeval met vlot

Rekken

Een vlot op de rivier de Berkel bij Rekken in de Achterhoek met daarop achttien vrouwen in de leeftijd van 16 tot 34 jaar is zondagmiddag rond 13.30 uur over een stuw geschoten en daarna omgeslagen. Hierbij zijn twee vrouwen omgekomen. Dit heeft een woordvoerder van de politie gemeld.

Alle opvarenden raakten door de val van 2 meter te water en een aantal daarvan hadden last van onderkoelingsverschijnselen, anderen werden met onbekende verwondingen uit het water gehaald. Duikers die samen met een helikopter werden ingezet, op zoek naar eventuele vermisten, troffen later in de middag het levenloze lichaam aan van een 24-jarige vrouw uit Lichtenvoorde.

Volgens een woordvoerder van de politie is één persoon gereanimeerd en met 4 anderen slachtoffers naar het ziekenhuis overgebracht waar die avond een 34-jarige vrouw uit Winterswijk eveneens is overleden.

Over de oorzaak van het ongeval is ook nog geen duidelijkheid. Het is dus nog niet bekend waarom de opvarenden voor de stuw niet zijn afgestapt en het vlot over het land via de zijkant van de stuw hebben meegetrokken. De politie stelt een onderzoek in
Provincie:
Tag(s):