vrijdag, 14. september 2007 - 9:27

Twee zwaargewonden na aanrijding

Enschede

Twee personen zijn donderdag 13 september zwaar gewond geraakt bij een aanrijding op de Broekheurne Ring in Enschede. Zij werden aangereden door een 49-jarige Enschedeër die op dat moment in verwarde toestand verkeerde. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Donderdag 13 september vond omstreeks 14.50 uur een aanrijding plaats op de Broekheurne Ring in Enschede. Een 49-jarige bestuurder uit Enschede reed daar op dat moment in verwarde toestand. De man die vermoedelijk vanaf het Twents Psychiatrisch Ziekenhuis kwam, veroorzaakte twee aanrijdingen.

De eerste vond plaats ter hoogte van de rotonde Geessinkweg. Hij raakte hier tijdens een inhaalmanoeuvre een personenauto. Bij deze aanrijding raakte niemand gewond.

Ter hoogte van het Bijvank ontstond een tweede aanrijding. De bestuurder raakte hier een personenauto die daar op dat moment voorgesorteerd stond. In de auto zaten een 53-jarige bestuurder uit Enschede en een 31-jarige passagier uit Hengelo. Het betreffen medewerkers van de Stadswachtenorganisatie uit Enschede.

Bij de aanrijding raakten alle betrokkenen gewond. De beide stadswachten ernstig. De toestand van één van hen, de passagier, is kritiek. De 49-jarige Enschedeër raakte licht gewond. Een traumahelikopter is ter plaatse gekomen om eerste hulp te verlenen. Alledrie de gewonden zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie heeft de 49-jarige Enschedeër in het ziekenhuis aangehouden. De man verblijft daar op dit moment nog. Hij is in verwarde toestand opgenomen.

Er is een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Vast staat dat de 49-jarige met een te hoge snelheid heeft gereden. De politie verhoort op dit moment getuigen. Ook worden de betrokken auto’s door de VerkeersOngevallen Analyse onderzocht.

Getuigen die het voorval zagen en die nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht zich te melden bij de politie in Enschede. Dat kan via het nummer 0900-8844 of aan het politiebureau in Enschede-Zuid.
Provincie:
Tag(s):