donderdag, 12. juli 2007 - 7:31

Tweede Kamerleden bezoeken Hoorn

Hoorn

Burgemeester en Wethouders van Hoorn hebben in het kader van Hoorn 650 jaar stadsrechten voor leden van de Tweede Kamer en Provinciale Staten van Noord-Holland op donderdag 12 juli een bezoek aan Hoorn georganiseerd. Zes Kamerleden en zeventien Statenleden zijn op de uitnodiging ingegaan om (opnieuw) kennis te maken met Hoorn.

De datum 12 juli is gekozen vanwege twee evenementen die dan plaatsvinden. Op de Roode Steen is de dit jaar in Hoorn teruggekeerde historische Kaasmarkt. ’s Avonds presenteert het reizend zomertheater Karavaan een spectaculaire openingsvoorstelling aan de oever van het IJsselmeer, waarmee het festival van start gaat.

Op het programma staat behalve het bezoek aan de Kaasmarkt en de premièrevoorstelling van Karavaan een rondwandeling langs monumenten, kunst, architectuur en stadsvernieuwing. Tussen de bedrijven door kunnen de gasten zich via een speed date oriënteren op beleidsonderwerpen uit hun portefeuille zoals die spelen in een gemeente ter grootte van Hoorn.

Om 19.30 uur vindt een informele ontmoeting met de gemeenteraad plaats in Schouwburg en Congrescentrum het Park. Met dit initiatief wil het college van Burgemeester en Wethouders ook de basis leggen voor meer structurele contacten met politici op provinciaal en landelijk niveau.
Provincie:
Tag(s):