maandag, 3. december 2007 - 19:02

Tweederde Nederlanders vindt film Wilders slecht idee

Amsterdam

Het is geen goed idee dat Wilders een film gaat maken waarin hij de tekst van de Koran ter discussie stelt, zegt 65 procent van de Nederlanders. Driekwart (76%) denkt dat zo'n film de betrekkingen tussen moslims en niet-moslims in Nederland zal verslechteren. Dit blijkt uit recent onderzoek van TNS NIPO.

Eveneens driekwart (74%) van de bevolking denkt dat een dergelijke film de verhoudingen tussen Nederland en de Arabische landen zal verslechteren. Van deze mensen zegt 77 procent dat een verslechtering van deze relatie kan leiden tot boycots, zoals dat ook het geval was met Denemarken naar aanleiding van de cartoons over de profeet Mohammed.

Van de mensen die denken dat de film de betrekkingen tussen Nederland en de Arabische landen zal verslechteren én daarbij vrezen voor boycots, verwacht 74 procent schade voor de Nederlandse economie. Zestien procent denkt dat dit niet het geval zal zijn. Ouderen zijn bezorgder dan jongeren. Van de ouderen zegt 78 procent bang te zijn dat de Nederlandse economie wordt geschaad door de film van Wilders, tegenover 64 procent van de jongeren.

Met de stelling 'het is onverantwoordelijk van Wilders om de aanval in te zetten op de Koran' is 74 procent van de Nederlanders het eens. Negen op de tien Nederlanders (91%) zijn op de hoogte van de plannen van Geert Wilders om een film te maken waarin hij de tekst van de Koran ter discussie stelt.
Categorie:
Tag(s):