maandag, 16. juli 2007 - 21:20

Tweehonderd schakers bij het Essent Schaaktoernooi

Hoogeveen

Voormalig wereldkampioen Ruslan Ponomariov (Oekraïne), titelverdediger Shakhryar Mamedyarov (Azerbeidzhan), Nederlands sterkste schaker Loek van Wely en jeugdwereldkampioen Zaven Andriasyan (Armenië) zijn de vier deelnemers aan de traditionele Essent-vierkamp in Hoogeveen. Met een gemiddelde rating van 2668 belooft het toernooi op voorhand een spannende strijd te garanderen.

Voormalig jeugdwereldkampioen Mamedyarov, recentelijk gestegen naar de 6e plaats op de wereldranglijst, is op papier de grote favoriet. Mamedyarov won de Essent-vierkamp in 2006, voor Judit Polgar en Veselin Topalov.

De traditionele kenmerken van de Essent-vierkamp (sterkste Nederlander, jeugdwereldkampioen, sterkste vrouw en een wereldkampioen) blijven vrijwel intact. Alleen Judit Polgar moet dit jaar wegens verplichtingen elders verstek laten gaan.

De data van het 11e Essent Schaaktoernooi zijn van vrijdag 12 tot en met zaterdag 20 oktober 2007. Gespeeld wordt in het Raadhuis van de gemeente Hoogeveen. Naast de vierkamp zijn er ook een sterk open toernooi (met de deelname van meer dan tien grootmeesters) en twee open amateurtoernooien. In totaal doen meer dan 200 schakers mee aan het Essent Schaaktoernooi.
Provincie:
Tag(s):